На косъм от трагедията в София: Таван се срути върху спалня

По чудо не е имало хора в стаята
30 юни 2017 10:47, Александър Попов
89

Снимка: Facebook

Столичанин се размина на косъм от голяма трагедия, след като в жилището му в столичния квартал "Манастирски ливади" се е срутил част от тавана. Отломките са паднали върху спалнята му, за радост това се е случило докато е бил извън дома си.

"Скъпи приятели, Честит Петровден! Благодаря на Бог, че съм жив и здрав след това, което можеше да се случи. Благодаря и на Строителен надзор и всички български институции, които се борят ние младите да живеем в сигурни и адекватни жилища! Днес, 29 юни, прибирайки се след работния ден, заварих вкъщи следната ситуация - целият таван на жилището ни се беше срутил върху спалнята! Цялата замазка с дебелина 3 см бе паднала и по чист късмет това не се бе случило снощи, че да може днес да ни споменавате с добро. Моля се това да не се случи на никой от вас и призовавам всички органи и институции в клетата ни държава да вземат мерки. Това е "високият" клас жилища на София, чиято цена е 1200 евро/квадрат. Уважаеми строители, и вие имате деца и искам само за тях да мислите преди да си накупите лизинговите С-класи и да издържате софийските кифли с НАШИТЕ пари на цената на човешки живот! Бъдете благословени и Началника горе да ви прощава. Аз на този етап не мога", споделя пострадалият Ивайло Йовчев.

Той уточнява и блока, в който живее - 120, в "Затворен комплекс Юг".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
до 56 преди 6 години
от долу плочата трудно ще е крива...за горната част по можетези см...
66
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 6 години
Извод: не купувайте ново строителство.
65
1
 
7
 
! Отговори
Продължение на 70 преди 6 години
Тази "хватка" прилагат и други строители.Един и същи строителен предприемач и екипът му регистрират фирма, която построява само една сграда, а после я закриват или обявяват фалит. Подобни фирми имат уставен капитал само по няколко хиляди лева и дори да ги осъдиш за обезщетение, равняващо се на стотици хиляди левове, пак не можеш да си вземеш парите, защото по сметките на фирмата пари няма или пък са налични само тези няколко хиляди, които са вписани в документите им като уставен капитал!
64
1
 
8
 
! Отговори
Преди 7-8г. се срути преди 6 години
по същия начин таван в жил.сграда, построен от строителната фирма, чиито собственици притежават и брокерската фирма "София Нов дом", разпродала апартаментите в тази сграда. Офисът им и днес е на площад "Велчова завера".Хората, закупили апартаментите, осъдиха фирмата за този и за други дефекти. Но пари не са взеха. Не защото фирмата няма пари. Има, но си ги държи в сейф! Завършвайки поредния си строеж, закриват съответната строителна фирма и регистрират нова, която строи следващия. Това е хватка
63
0
 
9
 
! Отговори
майстор преди 6 години
Така става като се ползват мазилки от разни измислени фирми...производителя пет пъти си пререгистрира фирмата, сега вече кой знае под какво име работи
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
българският строител не знае що е то прав ъгъл.но виж в цените в евро на квадрат се смятат много лесно,особено като има будали да ги плащат и да си мислят ,че има изгодна сделка.
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми да апарамент за четвърт милион лева в някакви неурбанизирани ливади.
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
значи за 100 квадрата (и то заедно с общите части) или иначе казано за един тристаен трябва да дадеш 120 000 евро или 240 000 лева, като сложиш лихвите стават 300 000 лева и я си помислете, ако имахте 300 000 лева дали няма нещо по разумно за което да се използват?
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1200 евро квдарата в София, ха-ха. Струва ли си?
58
6
 
35
 
! Отговори
Пишман Майстор преди 6 години
Паднала е мазилката. Това не е "замазка", нито пък се е "срутил тавана'. Дори да имаше някой на леглото, вероятно щеше да се размине с цицина. Случва се редовно, когато таванът е замазан набързо от "майстори" като мен.
57
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При комунизма имаше евтини и качествени апартаменти за всички а сега само за адвокат и юрист буржоазията и реститутните.
56
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗемеделецИмаш право на обезщетение от държавата, но демократите не плащат нищо.
55
0
 
24
 
! Отговори
абсурдистан преди 6 години
"институции да вземат мерки " -ха ха ха ! Те Пари са взели бре човек, Как мислиш им разрешиха да строят блок до блок ? Как им разрешиха тея безумни открити тераси на 6и7 ет - дето зимата като се напълнат със сняг 1м хората го носят във ваната ,а отдолу тече тавана ? Съд за архитектите Всички подписвали тея "проекти" от 27г насам.
54
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и при мен ново строителство, валя 1 година, мина 1 зима, тавана ми протече, падна мазилката... и аз бях навън докато се случи. това пак казвам ново строителсво 700 евро квадрата, свързах се със строителите и те най-мило си ми казаха, че това си е мой проблем
53
0
 
32
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
не знам хората с какъв акъл си купуват жилища в Манастирски ливади...та там няма две алфалтирани улици една до друга...да не говорим, че от терасата си можеш да се изплюеш в терасата на комшията от съседния блок...а това, че няма никаква зеленина въобще не ми се коментира :)жалко за човека, ама такива за почти всички строители :)
52
2
 
30
 
! Отговори
Земеделец преди 6 години
На дядо ми къщата беше отчуждена,и бяха дадени два апартамента точно преди да падне бай Тошо.Апартаменти не видяхме защото някой нги открадна,а натуриалният акт го взеха/нали е отчуждено/.Там живееше вуйчо ми,инвалид .Къщата падна докато е бил до магазина.Тръгнахме да търсим натуриалният акт поне от общината,и там съвсем открито си ме заплашиха да не се рови по случая,понеже не се знаело какво може да се случи.Ей това е трагедия,да ти откраднат имота съвсем законно,и то кой ,държавните хранутниц
51
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ивайло ,за такива като теб има господ и един ден ще те докопа
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 51... Възможно е и в този случай да е посмуквало, ама кой слага мазилка 3см на таван???---Тоя, дето е излял "крива" или по-скоро неравна плочата с поне толкова см разлика...
49
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще търсят държавните панелки за 10 лева/кв/ м построени от държавата при комунизма.
48
14
 
23
 
! Отговори
Майстор преди 6 години
На този му е паднала МАЗИЛКАТА! Това изобщо не е толкова страшно! Да види откъде е проблемът и да действа. ТОВА НЕ Е НОВИНА, защо ни губите времето. Нито е чак пък животозастрашаващо!